Lily Lolo Cosmetics – Naturlig makeup på högsta nivå!

lilyloloskuggor-makebysara

Lily Lolo finns i Göteborg, på Bellitudo Hudvård!

Ville bara tipsa er som inte visste att jag jobbar med den superduper härliga och naturliga makeupen Lily Lolo cosmetics, du kan alltså hitta de hos oss på Bellitudo Hudvård. Lily Lolo är ett engelskt märke som jobbar mkt på att ha ett så rent innehåll som möjligt i deras makeupprodukter. Detta känns såklart extra bra då jag är hudterapeut i grunden och vill fortsätta och vårda huden i makeupen.

Lily Lolos produkter är fria från:

Kemikalier, färgämnen, nanopartiklar syntetiska ingredienser, talk, parabener, parfym, olja, silikon, utfyllnadsmedel som konserveringsmedel som Bismuth- Oxchloride (som kan irritera samt ge klåda och utslag på huden).

lilylolo_lipstickparisian_pinkLily_lolo-scarletred-lipstick

så här säger Lily Lolo cosmetics grundare om märket…

Kvinnor kräver mer av sin makeup idag – vi vill få ut mer! Vi vill att det ska vara etiskt hållbart, behandla vår hy väl och ge oss ett fantastiskt och fräscht täckningsresultat. Jag hade själv dessa krav och eftersom jag inte kunde hitta det perfekta helhetskonceptet så skapade jag en lösning: Lily Lolo, nu ett prisvinnande mineral kosmetikmärke.

Allt har gått i en rasande fart och nu är mineralkosmetiken här för att stanna. I en tid när vi kräver att produkten både ska prestera på bästa sätt och samtidigt innehålla naturliga ingredienser är Lily Lolo det perfekta valet. Det har gett kunder, makeupartister, kändisar och skönhetsskribenter över hela världen den där aha-upplevelsen; äntligen ett hudvänligt, icke-täppande, naturligt sortiment som är lätt att applicera och ger det perfekta utseendet även till den mest problematiska hyn.

Inte undra på att våra kunder är lika passionerade över våra produkter som vi är, och jag strävar alltid efter att utveckla varumärket ännu mer för att uppfylla önskemålen från våra trogna anhängare. Men basen är alltid densamma – skapad i England, tillverkade av de allra finaste, naturligaste ingredienserna och icke-djurtestat (BUAV* godkänt). Vi undviker alla skadliga och totalt onödiga kemikalier som finns i en mängd kosmetik och viktigast av allt – prisvärt för varje kvinna. Namngett efter mina två systrar Lisa och Lorraine, är Lily Lolo ett sant familjeföretag byggt på kärlek, respekt och det senaste inom mineralmakeup teknologin, välkommen till vår familj!

Vikki Khan
Grundare av Lily Lolo och makeup fanatiker

*British Union for the Abolition of Vivisection

miamibeach-bronzer-lilylolo

FAKTA KRING MINERALKOSMETIK

FRÅGOR OCH SVAR

Vad innebär att Lily Lolo´s produkter är naturliga?
När vi utvecklar nya produkter arbetar vi tillsammans med forskare inom kosmetiken för att försäkra oss om att ingredienserna kommer ifrån ett naturligt ursprung. Vi garanterar att vi medvetet avstår i från att använda oss av onödiga kemikalier, tillsatsämnen eller kontroversiella ingredienser i någon av våra produkter. De naturliga ingredienserna i våra produkter är i allmänhet förfinande eller bearbetade för att de ska vara säkra att använda. Vi kan samtidigt säkerhetsställa att de fungerar så effektivt som möjligt inom det kosmetiska användningsområdet.

Varför heter varumärket Lily Lolo?
Grundaren av Lily Lolo, Vikki Khan har två systrar som betyder oerhört mycket för henne och de heter Lisa och Lorraine och på den vägen uppkom namnet Lily Lolo.

Är produkterna allergifria?
Våra produkter är framställda så enkelt som möjligt utan några som helst tillsatser vad gäller formulan. De är tillverkade av de mest skonsamma ingredienserna som vi kan finna på marknaden och de är bra för en känslig hy eller problemhy. Ingen produkt eller ingrediens kan dock garanteras att vara allergifri för alla individer.

Innehåller produkterna parabener?
Nej, inga av Lily Lolo´s produkter innehåller parabener, parfym eller något annat utfyllnadsämne. Produkterna är tillverkade enligt principen naturlig vårdande skönhet vilket innebär att produkterna är fria från: starka kemikalier, färgämnen, nanopartiklar, syntetiska ingredienser, talk, olja, silikon, utfyllnadsmedel som konserveringsmedel och bismuth oxychloride (som kan irritera huden). Produkterna passar alla hudtyper och är särskilt bra för en känslig hy eller problemhy.

Är produkterna djurtestade?
Vi testar aldrig våra produkter på djur och Lily Lolo har fått utmärkelsen BUAV Approval
(en brittisk djurskydds och opinionsbildningsgrupp som driver kampanjer för avskaffande av alla typer av djurförsök).

Använder ni ingredienser från djur?
Vi har ett litet urval av nyanser som innehåller karmin, detta är vanligt förekommande i kosmetik, men det är ett derivat av Koschenill, (ett starkt rött pigment)

Kan era produkter täcka igen porerna?
Lily Lolo´s mineralmakeup täpper inte till porer. Det finns inga mineraloljor eller liknande ingredienser som skapar en hinna på huden och som på så vis kan blockera porerna. Med vår Mineral Foundation kan du exempelvis uppnå perfekt täckning som samtidigt låter huden andas.

Var tillverkas era produkter?
De flesta av våra produkter är tillverkade i England med våra egna kontrakterade tillverkare, våra kajalpennor tillverkas i Tyskland.

Passar Lily Lolo´s produkter för en mogen, känslig, fet eller en acnebenägen hy?
Lily Lolo´s mineralmakeup passar alla hudtyper. För en mogen hy, är en bas som Flawless Matte att rekommendera då den undviker att lägga sig i linjerna. Detsamma gäller för en fet hy, eftersom produkten balanserar talgproduktionen och därmed dämpar glansighet. Mineralmakeup är idealisk för känslig eller acne-benägen hy, då den inte innehåller starka kemikalier utan innehåller viktiga ingredienser som zinkoxid och järnoxid, som kopplas ihop med antibakteriella egenskaper.

Vilka borstar ska man använda?
Lily Lolo har tagit fram syntetborstar av högsta kvalitét som även lämpar sig för en känslig hy. Borstarna släpper inte hår, eller irriterar huden. De är även hygieniska och framkallar ingen allergi eller klåda som traditionell naturborst kan göra.

Hur vårdar man sin hy så att den håller sig frisk?
Ett bra sätt att skydda sig från yttre skadlig påverkan i form väder, temperatur, bestrålning och så vidare kan vara att använda mineralkosmetik. Produkterna innehåller mineraler med viktiga spårämnen för huden.

Vad innehåller Lily Lolo´s produkter?
De innehåller bland annat:
Mica – för att jämna ut ojämnheter i huden
Zinkoxid – som motverkar bakterier och innehåller ett naturligt UV-skydd
Järnoxid – som ger produkterna dess färg

Vad särskiljer mineralkosmetik från annan makeup?
Mineralprodukter kommer från naturen och är inte kemiskt framställda som traditionell makeup.
De har lugnande och helande egenskaper och lämpar sig därför extra bra för den allra känsligaste hyn. Lily Lolo´s mineralmakeup innehåller inga tillsatsämnen som kan irritera huden.

Är mineralmakeup bra för huden?
Mineralkosmetik utan onödiga tillsatsämnen har en lugnande effekt på huden. Mineralerna i Lily Lolo´s produkter innehåller naturligt solskydd som skyddar mot UV stålning som kan påskynda hudens åldrande. Samtidigt vårdar de en stressad hy och på så vis bevarar produkterna den naturliga skönheten hos varje individ.

Varför har Lily Lolo inte bismuth oxychloride i sina produkter?
Bismuth oxychloride är ett metalliskt grundämne som används inom kosmetik för att ge glans och bättre fästningsförmåga i makeupen. Bismuth oxychloride kan orsaka klåda och irritationer i ansiktet när det buffas in i huden eller när det blir varmt. Det kan vara ett problem för en känslig hy eller problemhy. Mineralkosmetik utan bismuth oxychloride ger ofta ett mattare och mer naturligt utseende.