Makeuptrender hösten 2015

Nu är höstsäsongen här och då är dags att uppdatera både din garderob och kanske även din makeup-necessär. Tänk att få ta härliga promenader ute i det klara krispiga vädret och se alla vackra färger och att sedan få mysa in sig i soffan med en varm filt, tända lite härliga doftljus och kanske en god kopp te, vem gillar väl inte det?:-). Det bästa modet tycker jag kommer på hösten med, alla välskräddade kappor, mysiga halsdukar, snygga stövlar och alla andra eleganta och välklädda plagg.

Men såklart ska vi även anamma höst i vår makeup också och vad är det då som gäller? Såklart har vi de alla de återkommande klassiska bruna, guldiga, bronsiga och höstlövs-aktiga färgerna samt de murriga, jordiga och mossgröna färgerna, men även blått och metalliskt får syns denna höst. Sotningar i alla färgerna förekommer.

Den som vill ha lite inslag av mera färg ska satsa på koboltblått, varför inte som en färgad mascara. Den färgade mascaran gör alltså comeback i hösten 2015. Vill man gå ifrån de klassiskt höstmurriga tonerna i makeupen kan man istället satsa på metall och skimmer.

Andra makeuptrender som du kan se är den grafiska eyelinern, kanske inte passande som din vanliga ”gå-till-jobbet makeup” men gärna som ett lite roligare inslag i party-makeupen. Lek gärna loss med annorlunda och nyskapande linjer. Kajalen är en annan trevlig återvändare som du med fördel kan sota lite i en härligt avslappnad rockig stil. På läpparna syns mkt bäriga, vinröda och klarröda toner men även riktigt mörka läppar som mörklila till nästan svartaktiga. Läpparna är oftast helt matta och ofta med lite ombre-effekt.

Här gjorde jag en lite höstinpirerad look med mustiga bruna och plommontoner och med matta plommonfärgade läppar.

fallmakeupface fallmakeupface2 fallmeandv

 

Jag har använt / I’ve used:

Primer: Byterry hyaluronic hydra primer

Foundation Naked skin Urban Decay in shade 3.0

Concealer MAC i color NW20 (with beuty blender)

Makeup Geek shadows: peach smoothie, creme brule, frappé, bitten

Eyeliner: Master precise Maybelline

M.A.C skuggor naked lunch och grain

Lashes:  from HM (this was the first time I used this and I didn’t like it at all, It was really stiff and hard to use…don´t recommend it.

Blush: Too Faced in color Love Hangover

Brows: Anastasia browpalette and eyepencil in color taupe

Anastasia clear eye brow fix

Highligter Laura Mercier 01

Lips: Make up forever in color  Aquarouge nr 14 (beware! this lip color is very drying and is nearly impossible to get rid of afterwards)