Mina topp 10 makeupborstar! My top ten brushes

Det kan vara lite svårt att hitta rätt i makeupborst-världen att veta vilka man ska satsa på och därför tänkte jag tipsa er om mina favorit-borstar som går extra varma hemma hos mig. Det var mycket svårt att välja bara 10 st borstar…hmm ja jag försökte iallafall:-). Borstmärken som jag föredrar är märket Sigma beauty, Morphe och M.A.C. Sigma kan du köpa bland annat här! och Morphebrushes hittar du här!

top-ten-brushes

1. Flat kabuki brush från Sigma passar utmärkt att applicera flytande foundation med. Perfekt i densitet och fördelar produkten så man får en felfri hy.

2. Sigma powder/blush F10 är en fantastisk borste till att applicera rouge med, blir jämnt och fin fördelning av produkten.

3. Sigma large fluff F50, en favorit-borste att använda till puder och sätta concealer under ögonen med.

4.Morphe gunmetal G5, världens bästa puderborste?

5. Sigma tapered highligter F35, precis lagom storlek att applicera highlighter på kindbenen och under ögonen med.

6. M.A.C 116, lätt borste att applicera puder-contouring med. Kan även användas till solpuder på ett mindre ansikte.

7. Sigma small tapered blending brush E45, detta är en av mina superduper favoriter till att applicera ögonskugga i globlinjen med. Helt perfekt formad för ändamålet.

8. Sigma tapered blending E35, Grymt bra pensel till att använda till övergångsskuggor/basskuggor.

9.Morphe MB25, mjuk ögonskuggsborste som går att sudd bra med.

10. M.A.C 266, snedskuren ögonbrynsborste som passar bäst till puder-brynskuggor.

 

Mina bubblare!:-)

morebrushes

11.Morphe gunmetal G6, mindre flat kabuki brush, passar utmärkt till er som har ett mindre ansikte.

12. Sigma short shade E20, suverän till att använda i ögonvrån samt ljusa upp under brynet.

13. Sigma flat blender E15, en kanon borste att använda till att sudda en mörkare skugga nära ögonfransarna med för att skapa illusionen av mer fransar.

14. Morphe gunmetal G20, bra borste till att applicera krämiga skuggor och pressa in glitter-skuggor med.

15. bare minerals precision brush, en multiborste som kan användas till mycket. Ex. städa upp med concealer runt brynskugga och läppstift eller contouring av näsan.

Andra redskap som jag inte kan leva utan är min Beauty blender som är ovärderlig till att applicera en kräm-concealer under ögonen på att felfritt sätt och undvika att concealer lägger sig i linjer och rynkor. En ögonbrynsborste att borsta igenom brynen innan man applicerar brynskuggor/penna mm. En annan bra investering är en tvätt-handske från Sigma ”Sigma beauty 2x spa brush cleaning glove” . Glömde även min snedskurna M.A.C 208 som är suverän till antingen eyeliner eller att applicera en krämig ögonbrynskugga med. Jag skulle som sagt kunna rabbla upp en hel del borstar men har som sagt kämpat föra att hålla igen så det inte blir för mycket. Har man ovanstående borstar har man en riktigt bra uppsättning borstar och en väldigt bra förutsättning för att kunna skapa en fantastik makeup.

Over and out