Spf 100 behövs det?

Hihi vi hittade denna spf 100 från La Roche-Posay när vi var på Lanzarote (okej min fästman hittade den faktiskt).  Var ju bara tvungen att köpa med och pröva, har aldrig sett ett solskydd med spf 100 i Sverige.

Behöver man ett solskydd på spf 100, nja det är väl tveksamt.  Siffran är lite missvisande, nedan ser du hur mkt solstrålar som olika spf filtrerar bort. Glöm inte att spf skyddet är uppmätt då en riklig mängd solskydd har applicerats på kroppen.

Hur mkt filtrerar ett solskydd bort?
Ett solskydd med SPF 15 filtrerar bort 93% av UVB-strålarna.
Ett med SPF 30 filtrerar bort 97%,
SPF 50 98%
SPF 100 filtrerar omkring 99% av UVB-strålarna.

Som hudterapeut brinner jag för användandet av rätt solskydd, vill du läsa mera kan du gå in på min separata sida om solskydd – klicka här! Där kan du läsa allt om vilket solskydd jag rekommenderar, vad man ska tänka på vid vistelse i sol, vilka solglasögon man ska ha när mm.

Spf 100