Superserumet med cellaktivering från Island

BIOEFFECT-serum

BioEffect serum – Hudvård och avancerad medicinsk forskning samlad i en och samma glasflaska!

Jag har nu använt det isländska serumet BioEffect i ca 2 månader tid och älskar verkligen produkten. Jag blev väldigt nyfiken på produkterna som har sitt ursprung från forskning inom den medicinska världen.

Lite bakgrund…

Det hela började med att företaget ORF Genetics arbetade med medicinsk forskning och då framför allt fokuserade på brännskador vilket då handlade mycket om hudens uppbyggnad och funktioner. När företaget upptäckte en positiv inverkan på huden grundades dotterbolaget Sif Cosmetics som ligger bakom märket BioEffect. 2010 lanserade Sif Cosmetics sitt EGF (Epidermal growth factor) serum på Island som gjorde en fantastisk succé hos de isländska folket. I dag använder 30% av alla isländska kvinnor över 30 år BioEffects produkter

Vad betyder EFG? EGF står för epidermal tillväxtfaktor. EGF är ett naturligt protein (porös aktivator) som produceras inuti hudceller för underhåll av huden. EGF som ingår i serumet från Sif Cosmetics är producerat genom patenterade biotekniska metoder med korn.

Hur kan man sammanfatta den avancerade forskningen bakom märket? Om man tillsätter rätt sorts växtfaktorer till en mänsklig stamcell kan det påverka vad stamcellen ska arbeta med i kroppen – t.ex. om den ska kicka igång kollagen produktionen, som är viktig för att huden ska se ung och fräsch ut.

Vad händer med huden då vi blir äldre?

Ung hud är jämn och elastisk vilket till största delen beror på att den innehåller mycket hyaluronsyra som hjälper huden att se slät ut. När vi åldras minskar kroppens förmåga att bilda hyaluronsyra. Eftersom syran hjälper till att binda vatten minskar även hudens förmåga att bibehålla vatten med åldern. Detta leder till att huden blir torrare, mindre elastisk och man får lättare rynkor.

Kollagen och elastin är två proteiner som är viktiga delar av sammanhängande vävnader i kroppen. Dessa proteiner återfinns i hela kroppen. Kollagen ansvarar för att hålla huden smidig och fast medan elastin ansvarar för att hålla huden mjuk.

Kollagen och elastin produceras naturligt i kroppen. När vi blir äldre, sker många förändringar i kroppen och många av kroppen funktioner sakta ned. Detta påverkar också kollagen och elastin produktion, vilket kraftigt minskar när vi blir äldre.

När kollagen och elastinproduktionen försämras vilket leder till att huden förlorar sin elasticitet och spänst och att då rynkor och fina linjer uppkommer.

BioEffect serumet innehåller ett naturligt protein som stimulerar hudens förnyelseprocess för att förbättra hudens övergripande utseende och struktur.

BioEffect

 Jag börjar använda BioEffect:

Jag blev väldigt förvånad då man endast skulle använda 2-4 droppar på kvällen och ingen nattkräm över…jösses hur ska jag som produkt-älskande hudterapeut klara mig med endast en produkt;-). Min andra fundering var hur skulle ett litet serum räcka för att ge tillräckligt med fukt och att inte huden ska kännas torr? Men jag måste säga att jag blev glatt överraskad serumet kändes rikt och silkigt på huden och gav en härligt fuktad känsla till huden och 4 droppar räckte t.o.m. till halsen(!).

Dagen efter så kändes fortfarande huden fuktighetsmättad, vilken härlig känsla! Nu efter jag använt serumet i ca 2 månader tycker jag se mig en viss skillnad på lyster och spänst  i huden. Nu har inte jag så mycket linjer och rynkor än, men produkten känns ändå bra som ett lite pre-antiage..det börjar ändå hända mycket med spänsten i huden från 35-års ålder.

I BioEffect serien finns även en mild och behaglig kräm för den som vill behandla huden med EGF under dagen. Jag brukar vara mycket skeptisk till nya produkter men denna är riktigt skön och behaglig samt går in bra i huden. Har du en torr hud kan du behandla huden med 2 droppar EGF serum innan dagkrämen.

Jag har nu också börjat att testa serumet för kroppen, vem vill inte ha lite mer spänst, lyster och fukt även där? Återkommer med en recension om vad jag tycker om denna produkt. Men om jag nu gillar serumet så mkt så misstänker jag starkt att jag inte blir besviken på kroppsserumet.

 

BioEffect serum sammanfattning:

Innehåller EGF från växter och hyaluronsyra, inga färgämnen, konserveringsmedel eller djurprodukter.

2 – 4 droppar på rengjord hud i stället för nattkräm

Återfuktar på djupet, ökar produktionen av kollagen och elastin

Ökar hudens elasticitet

Minskar förekomst av rynkor och hudojämnheter

Bevisad effekt i vetenskapliga studier

www.bioeffect.se

Du hittar produkterna hos Bellitudo Hudvård på Drottninggatan 59 i Göteborg.

www.bellitudo.se

Green-factory-field

 

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/a/5/d/makebysara.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/a/5/d/makebysara.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/a/5/d/makebysara.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/a/5/d/makebysara.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

One Reply to “Superserumet med cellaktivering från Island”

Kommentarer inaktiverade.